Besökskalender

Copyright © Barbro Berggren

De markerade dagarna har vi inbokade gäster eller så är vi själva ute på äventyr. De övriga dagarna är fortfarande lediga för er att besöka oss. Men det är bra om vi får ett besked i god tid om ni har planer på att komma ner till vårt vackra Kalabrien.

Just nu har vi bara ett gästrum men om ni är fler som vill komma samtidigt så hyr vi ut vårt första hus via Airbnb. Där är plats för 4-6 personer.

HUR TAR MAN SIG TILL SÖDRA KALABRIEN?

 

FLYG från GÖTEBORG, STOCKHOLM OCH KÖPENHAMN till LAMEZIA TERME (flygplatskod SUF)

För tillfället går det endast ett direktflyg, Primera Air (en gång/vecka från slutet av april till oktober från Arlanda och Landvetter och Malmö) ner till Lamezia.

 

Med SAS, Airberlin och Alitalia kan du boka resan med mellanlandningar. På de flesta av dessa flyg ingår det också gratis incheckat bagage.

 

Norwegian flyger till Rom Fiumicino (FCO). Ryanair och Alitalia flyger från Rom FCO vidare till Lamezia Terme.

 

Man kan även hitta resor via någon sökmoter på nätet, t.ex. Travellink, Skyscanner eller Reseguiden.

 

Ryanair flyger från Sverige ner till Roms andra flygplats och därifrån kan man ta sig söderut, antingen med tåg som tar 5-6 timmar eller hyrbil. Det är ca 60 mil från Ciampino till Coccorino.

 

Man kan även välja att ta bussen från Ciampino till Roms större flygplats Fiumicino och där vidare med flyg ner till Lamezia. Bussfärden bokas via Goeuro

 

HYRBIL kan man boka via Rentalcars som jobbar mot flertalet biluthyrare både i Rom och Lamezia. TÅG bokas via Trenitalia

 

Ett annat alternativ är SOLRESOR. De flyger från Sverige mellan april och oktober och man kan boka enbart flygstol. Ett billigt alternativ om man kan ta en "sista minuten".

 

Vi hoppas att denna text är till hjälp om du vill komma ner och hälsa på. Det går också bra att maila oss om du vill ha lite hjälp.

 

VÄLKOMMEN!!!

 

 

PLATSER ATT BESÖKA

 

Tropea

Tropea med ca 8.000 invånare, är en av italienarnas mest älskade badorter. Här kan man njuta av den härliga sandstranden med också det fina utbudet av goda restauranger och den härliga atmosfären på torgen och på stadens många gågator på kvällen. Läs mer om Tropeas historia här: